2011-04-18

För att du är värdefull och värd att få vara den du är♥

This is for you♥ Because I care♥ Verona♥

Hejsan♥
Har funderat mycket på det här med vem jag är och vem jag egentligen vill vara under senaste tiden. Det är svårt att låta bli när livet vänds upp och ner av orsaker som ligger utanför en själv. När det är de omgivande faktorerna och människorna som helt och hållet har tagit kontrollen över livet och det känns som om inget du gör duger längre, vad ska man ta till då för knep för att hitta tillbaka till sig själv igen? Ja, det är ingen lätt fråga att svara på direkt, men jag kan ha detta i åtanke och svara efterhand.
Men det som ändå är viktigast är att hitta tillbaka till det som gjorde att du verkligen var du och jag verkligen var jag utan någon inblandning av någon eller något annat. Hur ska vi hitta till detta tillfälle då? Jo, tänk på en stund och /eller ett ställe där du har kunnat känna att du mått bra och så bra att inget annat eller ingen annans åsikter har haft betydselse för dig. Bara du själv och det du gjort i den stunden har haft betydelse för hur du är och hur du mår just nu.
Sedan ska givetvis andras åsikter och annat ha betydelse också, men inte sådan stor betydelse att du inte får vara dig och och inte kan vara dig själv. För det är när du känner att du inte kan vara ärlig emot dig själv och den du är och vill vara, som du kommer att må riktigt dåligt. Och det är när du verkligen vågar vara den du vill vara och är ärlig emot dig själv som du har chansen att må riktigt riktigt bra.
Sedan är inte detta svart eller vitt. Det finns en hel del gråzoner i detta. Så känn ingen skuld om du inte tycker att du mår tillräckligt bra till exempel trots att du tycker att du är den du är. Det kan ha med andra orsaker i ditt liv att göra också.
Men ordspråket: Ärlighet varar längst, är det bra ordspråk att ta till för att du själv ska må så bra som möjligt. Och när du mår bra, så kan du hjälpa andra att må så bra som möjligt i sina liv.

Så detta är inte någon egoism. Det har inte ens med egoism att göra. Det har bara med ditt välbefinnande att göra.

I Bibeln står det: Älska din nästa såsom dig själv. Med detta vill Gud säga till oss att vi inte kan älska varandra om vi inte älskar oss själva. så det är inget fult att älska och gilla sig själv, tvärtom, det är något vackert, som till och med Gud vill att vi ska göra.

Ha det bäst

Verona♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar